9 Mart 2017 Perşembe

Bloger Gadget nasıl eklenir

Bloger Gadget nasıl eklenir

Bloger Gadget nasıl eklenir
Mustafa Kara
9 Mart 2017 Perşembe
 Bloger yazarlarının birçoğunun bildiği ve vazgeçilmez bir şey'dir.Usta bloger yazarlarının artık günlük rutin gibi kullandığı bir şey.Ama bloger'u yeni kullanmaya başlamış iseniz gadget sizin için çok önemli bir yere sahiptir.Kullanımı oldukça kolay ve basit olan gadget bir çok yerde işimize yarar.gadget kelimesinin türkçe anlamı ise araç demektir yani kısaca blogumuz için araç ekleme işlemi gibi bir şey.

Neden Gadget Eklemeliyiz


Gadget ekleme blogumuz için birçok fayda sağlayacıktır.Bunlardan örnek olarak mesala blogumuz için sosyal paylaşım butonları , üyelik sistemi, ziyaretçi sayısı vb. gibi yani kısaca blogumuz için gereken araçların kolay bir şekilde blogumuza eklememizi sağlar.

Kaç Çeşit Gadget Vardır.


Blogerde birçok gadget vardır mesala bloger'in kendi sunduğu hazır gadgetler vardır. bunlar mesala ziyaretçi sayısı, blog arama çubuğu, google plus profili, adsense reklam ekleme gadgeti  vb. gibi .Ama blogerde usta bir yazar olmak istiyorsanız bizim için gerekli olan html javascript olarak kullanacağımız olan gadget ekleme yöntemidir. html javascript yöntemi ile özgürsün bira kod yeteneğiniz varsa istediğiniz birçok şeyi büyük ölçüde blogunuza uygulayabilirsiniz. Yok eğer kod yeteğinininz yoksa internetten işinize yarayacak kodları bulup uygulayabilirsiniz .

Gadget Nasıl Eklenir

1- bloger paneline gelin ve yerleşim düğmesine tıklayın.(sarı kalemle belirttiğim yer)

















2- sağ tarafta gadget ekle butonuna tıklayalım. ve gadget ekleme penceresi açılacaktır.














3 - Açılan sayfada istedğinizz bir gadgeti ekleyebilirsiniz hepsi hazırdır. ancak html /javascript hariç ona kod eklemek için açılan pencerede html/javascript ekle "+" tıklıyoruz.

















4- son olarak html /javascript "+" tıklayarak içerik kısmını kodunuzu ekleyip kaydettikten sonra kod sıkıntısız ise blogunuza hemen uygulanacaktır.

















Usta blog yazarları için küçük bir şeyde olsa yeni başlayanlar için oldukça önemli olan gadget ekleme ile ilgili bazı bilgileri sizlere verdim . Umarım faydalı olmuşumdur.










Bloger Gadget nasıl eklenir
4/ 5
Oleh

Hiç yorum yok: