6 Mart 2017 Pazartesi

Blogumu nasıl popüler yapabilirim?

Blogumu nasıl popüler yapabilirim?

Blogumu nasıl popüler yapabilirim?
Mustafa Kara
6 Mart 2017 Pazartesi

Blogumu nasıl popüler yapabilirim?

  Her blog yazarının gibi sizinde blogunuzun popüler olmasını ve googe arama trafiğinde var olmak istersiniz. Ve bunun için internette blogumu nasıl popüler yaparım,internet sitemi nasıl popüler yaparım,blog nasıl popüler yapılır vb. gibi aramalar yaparsınız.Birçoğunuz amacına ulaşırken birçoğunuzda başarısız olabilir ancak popüler bir blog yöneticisi olmak isterseniz asla pes etmessiniz ve sürekli yeni araştırmalar yaparsınız.
  Lafı fazla uzatmayıp popüler bir blog yapmak için gereken en temel maddeleri açıklayacağım.

1-Ne Yazdığınızı Bilin


Blogunuzu kurarken veya kurduktan sonra bu blogda ne yazabilirim diye düşününüz. mesala genellikle ilgi alanlarınıza ve herhangi bir konu hakkında bilgi sahibi iseniz o konulara yönelik yazılar yazınız.çok dağınık bir blog kullanıcıları sıkabilir ve blogunuzdan ziyaterçi kaçırabilir.


2-Sosyal Medyayı Kullanın


Popüler blog yazarlarının birçoğu blogunu popüler yaparken sosyal medyadan destek almıştır. Destek almıştır derken yani sosyal medyada blogunun adı veya blogunu hatırlatabilelecek isimlerle sayfalar oluşturmuşlardır. 
Sizde blogunuzun adında sosyal medya hesapları açarak bunları kullanıcılarınıza tanıtabilirsiniz.Mesala facebook,twitter,instagram,youtube gibi bilinen sosyal medya hesapları ile. E  nede olsa günümüzde sosyal medyayı biz ne kadar yoğun kullanıyorsak insanlarda öyle. amacımızda blogumuzdaki yazıları geniş kitlelere duyurmak değil mi?  o zaman sosyal medya bizim için harika bir yer.

3-Paylaşın


Paylaşın derken  sosyal medyada yazılarınızı blogunuzun adresini vb. paylaşın çünkü google arama trafiğinde google sosyal medyadan gelen bağlantıları indexler ve sizi arama trafiğinde çıkararak sizi popüler yapabilir. Sakın paylaşmayı küçümsemeyin çünkü paylaşma son derece blog dünyasında önemli bir yere sahiptir.

4-Blogunuzu Güzel Bir Şekide Dizayn Edin


Blog demek sadece iyi yazılar yazmaktan geçmiyor. Birazda blogunuzun görünüşü önemli çünkü insanlar her zaman görünüşe önem vermişlerdir. Bu yüzden görünüş önemli insanlar blogunuzda gezerken sade ve kullanışlı bir blogda gezmek isterler.Bunun içinde iyi temalar, şablonlar kullanmalısınız.

5-Alan Adı Alın 


Mecbur değilsiniz ama ben illada google arama trafiğinde çıkmak istiyorum diyorsanız o zaman alan adı almanız sizin için faydalı olacaktır.Ama iyi bir şey yapalım derken zararlıda çıkmayalım.Bu yüzden iyi bir alan adı almaya özen gösteriniz.

6-Yorumları Dikkate Alın 

İnsanlar kendilerinin düşünüldüğünü,sayıldığını bilmek onları mutlu eder. Onlar size yorum attığında görmezden gelmeyin . Mesala bir kullanıcınız anlamadığı konuda yorum attı . Ancak sizde yoruma cevap yazacaksınız fakat sizde bilmiyorsonuz sakın görmezden gelmeyin ufakta olsa bir cevap yazınız.Zararlı çıkmassınız.


7-Ziyaretçileriniz Hakkında Bilgi Toplayın


Bir şeyi başarmak istiyorsanız o konu hakkında bilgi sahibi olmalısınız.Bu yüzden ziyaretçilerinizin ne yaptıklarını öğrenmeye çalışın. Bunun için ne yapmalısınız site analiz sayfalarlı ile blogunuza gelen insanlar ne yapıyorlar bunun ile ilgili bilgiler toplayın . Mesala google analytics ile blogunuza gelen ziyaretçilerin hakkında bilgi toplayabilirsiniz.

8-Ziyaretçileri Elinizde Tutmaya Bakın


Kısaca genelde birçoğunuz aklınıza birşey takıldığında internette araştırma yaparsınız. ve çıkan sayfalara girerek amacınıza ulaşır ve sayfadan çıkarsınız.Bidahada o sayfayla işiniz olmaz. sizde insanları sayfanıza rutin bir şekilde tutmaya çalışın bunun için ziyaretçilerinizin ilgi alanları ile ilgili yazılara ağırlık verin onları daha sonra blogunuza yine gelmesini sağlayın 

   Bunlar en temel blogumu nasıl popüler yapabilirim? sorusuna verilebilecek cevaplar ama iş sadece bunlarlada bitmiyor birazda sizin kendi yaratıcılığınıza bağlı sizde değişik yöntemler uygulayarak blog dünyasında saygın bir blog olabilirsiniz.



Blogumu nasıl popüler yapabilirim?
4/ 5
Oleh

Hiç yorum yok: